Tapetsering 

 Sådan fungerer det Tapetsering er tilbage på trend takket være moderne mønstre og nye materialer til baggrunde. Vi viser dig de subtile forskelle, sammenligner ikke-vævede og papirbaggrunde og giver dig tip til, hvad du skal overveje, når du bruger tapet.

Hvide vægge eller flisetapet, begge giver i stigende grad plads til moderne tapetkreationer. Uanset om det er med et romantisk blomstermønster, et klassisk stribet look eller et fancy fotoprint – vægge med tapet er trendy. Dette kan også skyldes, at tapet hurtigt og nemt kan give et rum et helt nyt ansigt. Inden for få timer er tapetstrimlen på væggen og lader omgivelserne vises i et helt nyt lys. Derfor krymper næsten ingen fra at skifte tapet i disse dage. Takket være nye produkter er tapetsering blevet børns leg og tapet er blevet et modetilbehør, der ofte udveksles.


Beregningen af ​​rollerne Hvor mange kvadratmeter er en rulle tapet nok? Behovet for tapet kan let beregnes med en simpel formel:
Standard tapetrullen måler 0,53 x 10,05 meter. Så det er nok til fem kvadratmeter vægplads. Rummets omkreds (bredden af ​​alle vægge) gange rummets højde divideret med fem resulterer i det krævede antal ruller. Hvis det er for kompliceret for dig, kan online tapetregnemaskiner hjælpe dig med hurtigt at bestemme det krævede beløb (inklusive en rapportberegning). Eller du kan købe skræddersyede paneler med det samme. Generelt er det bedre at have endnu en rulle internt, fordi der altid er spild, og selv en dygtig tapetmand savner sig selv nu og da.

Vaskbart vinyltapet, præget tekstureret tapet eller metalliske overflader på tapet er alle resultatet af nye teknologier og udviklinger. Men den mest succesrige markedsstart i de senere år er det ikke-vævede tapet. Bærermaterialet på tapetet består af en fugtbestandig og stabil fleece af syntetisk fiber. Det er næsten tårefast og kan let bygge bro over og skjule ujævnheder og revner på vægge. Derudover er det ikke-vævede tapet særligt let at sætte på væggen. Papirbaggrund har derimod en tendens til at rive hurtigt og skal først blæses hårdt ned i pasta. For at bringe det ikke-vævede tapet op på væggen skal du blot påføre sprøjtefri pasta generøst og jævnt på væggen med en børste. Tapetet kan derefter placeres på væggen direkte fra rullen og presses på uden bobler. Til sidst afskæres det overskydende på gulvet langs en lineal eller spatel. Færdig!